Obezitatea mamei și sănătatea bebelușului
Cât de mult afectează obezitatea mamei sănătatea bebelușului?
Nașterea este unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei; începutul unui nou capitol. Deși este un moment greu, acesta e imediat înlocuit de bucuria de ați vedea copilul.
Totuși, când vine vorba de nașterea unui bebeluș supraponderal pe cale naturală, lucrurile devin mult mai dificile. Pe lângă complicațiile care pot apărea în timpul sarcinii, crește și riscul de a răni bebelușul în timpul nașterii.
Este cunoscut faptul că majoritatea femeilor supraponderale dau naștere unor copii cu o greutate corporală mai mare, comparativ cu mamele care au o greutate ideală.
Studiu pe 23.316 femei
În 2012, Institutul de Sănătate din Australia a efectuat un studiu pe 23.316 femei din 9 țări diferite.
Femeile au fost testate pentru diabet zaharat sau predispoziția la acesta, calculându-se, de asemenea, și indicele de masă corporală.
Cercetătorii au avut ca obiectiv găsirea unei conexiuni între indicele de masă corporală, complicațiile apărute în timpul sarcinii și sănătatea bebelușului, indiferent de nivelul de glucoză din sânge al mamei.
Rezultatele au arătat faptul că mămicile care suferă de obezitate, sunt expuse la un risc crescut de complicații pe toată perioada sarcinii, dar și după, chiar dacă nu se ia în calcul creșterea mamei în greutate din cauza diabetului zaharat.
Printre acestea se numără riscul de a da naștere unor bebeluși supraponderali și posibilitatea ca aceștia să dezvolte diabet zaharat pe parcursul vieții.
De asemenea, supraponderabilitatea crește predispoziția intoxicării sarcinii. Intoxicarea poate fi identificată cu următoarele simptome: hipertensiune, proteinurie, etc.
În cazuri extreme se poate pune în pericol atât viața mamei cât și a fătului.
Femeile cu un indice de masă corporală de peste 42, au șanse de 3 ori mai mari să dea naștere unor copii supraponderali, comparativ cu femeile cu un indice de masă corporală de 22,6 sau mai mic.
În același timp, femeile supraponderale sau obeze au șanse mai mari să nască prin cezariană, iar riscul de intoxicare al sarcinii a fost de 14 ori mai mare, comparativ cu femeile cu o greutate ideală.
Concluziile studiului au fost că o simplă modificare a stilului de viață, o dietă echilibrată și sănătoasă ajută la controlarea obezității și a diabetului zaharat în timpul sarcinii în 90% din cazuri.
Momentan putem spune că greutatea dinaintea sarcinii influențează apariția complicațiilor și sănătatea fătului și nu kilogramele în exces adunate în timpul sarcinii. Kilogramele acumulate în timpul sarcinii duc la complicații ulterioare nașerii pentru mamă (aceste aspecte le vom discuta într-un alt articol).
Dacă vreți să aflați povestea unei mame, care a apelat la serviciile noastre pe perioada sarcinii și cum am ajutat-o, puteți citi în următorul articol Click aici
Dacă te lupți cu kilogramele în plus și vrei să fii mămică sau ești deja însărcinată, și numărul de kilorgame luat pe sarcină este deja exagerat, și nu își dorești să ai un copil cu predispoziție la diabet sau obezitate, nutriționiștii clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center te pot ajuta să scazi în greutate și să îți recapeți sănătatea ta și a copilului tău. Cu noi obții rezultate garantate 100%!
Sună acum la 0771024163 pentru o programare sau programează-te folosind formularul de mai jos!
Vă așteptăm cu drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center dacă aveți nevoie de un nutriționist bun în Cluj!
Grija noastră este sănătatea dumnevoastră!
Nu mai aștepta fă-ți o programare
chiar acum !
fă-ți o programare
chiar acum!