tulburari de dinamica
tulburari de dinamica 2

Chiropractica în tratamentul
durerilor de spate

Durerile de spate cronice reprezintă unul dintre motivele principale pentru care oamenii caută un tratament medical, aceste dureri duc la cheltuieli suplimentare și reducerea productivității la locul de muncă. Durerile afectează 8 din 10 persoane, la un moment dat în viaţa lor, partea inferioară a spatelui fiind cea mai sensibilă la durere și la vătămare. Există mai multe cauze diferite care pot duce la dureri lombare joase, inclusiv: mușchi încordaţi, hernii de disc, artrită, articulaţii inflamate, leziuni sportive sau accidente, obezitate, stresul psihologic, iar uneori, chiar și cele mai simple mișcări, cum ar fi legarea șireturilor, pot avea rezultate dureroase.

Durerile de spate pot limita gama de activități de care v-aţi putea bucura și vă împiedică să vă angajaţi în activități distractive cu prietenii și familia, cum ar fi practicarea sporturilor preferate. Soluții temporare ar fi plasturi încălzite și analgezice pe care le puteți procura de pe piaţă fără reţetă. Cu toate acestea, ele nu tratează problema care stă la baza durerilor de spate.

La clinica Chiromedica, se tratează cazua problemelor care stau la baza durerilor pentru o ameliorare de durată.

Simptomele durerilor de spate

Cele mai frecvente simptome sunt:

• Spasme musculare
• Crampe
• Rigiditate
• Durere fesieră
• Sensibilitate a coloanei vertebrale la atingere și la presiune
• Durere după inactivitate prelungită
• Durerea care se agravează şi durează mai mult

Cauzele durerilor de spate

Există mai multe cauze posibile care pot provoca dureri de spate și care se pot agrava dacă sunt lăsate netratate. Acesta este motivul pentru care este important să se caute ajutor profesionist. Chiropractorii  din cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center au experiență vastă în diagnosticarea cauzei și stabilirea tratamentului adecvat pentru durerea de spate.

Hernia de disc

O hernie de disc nu înseamnă întotdeauna că veţi suferi toată viața de dureri lombare joase. La unii oameni, hernia de disc poate fi o sursă de durere intensă și chinuitoare care radiază în mod frecvent în alte părți ale corpului. Dar există oameni cu protruzii sau hernii de disc, care nu suferă de simptome dureroase. Acest fapt se datorează tratamentului chiropractic, prin care aceste afecțiuni se pot trata, devenind asimptomatice.

Deplasare vertebrală sau de disc intervertebral

 

Deplasarea vertebrală sau de disc intervertebral apare atunci când există o perturbare, ce determină aliniere incorectă sau separare anormală în poziția vertebrelor, discurilor învecinate, având ca rezultat dureri de spate invalidante şi inflamaţii pe traiectul nervilor. Acestea apar de obicei la nivelul coloanei vertebrale lombare, între vertebrele inferioare şi sacrum. Din cauza relației dintre coloana vertebrală, măduva spinării și nervii spinali, deplasările vertebrale sau de disc, pot afecta negativ funcționarea corespunzătoare a nervilor, provocând dureri locale sau radiante.

chiropractica in dureri de spate 2
chiropractica in dureri de spate

Stresul

Atunci când sunteţi stresaţi, deveniți încordaţi iar tensiunea arterială și frecvența cardiacă creşte, inundând corpul cu hormoni de stres și contractă muşchii dumneavoastră.

O perioadă lungă de stres duce la tensiune cronică determinând inflamarea, slăbirea şi încărcarea mușchilor, inclusiv cei ai spatelui inferior.

Tratamentul chiropractic al durerilor de spate

Pentru majoritatea oamenilor, durererile de spate dispar de la sine după câteva zile sau săptămâni. Dar pentru unii, durerile de spate devin cronice şi invalidante şi durează timp de luni sau ani.

În cadrul clinicii Chiromedica, avem terapeuți care au tratat mii de pacienți cu dureri de spate. Prin manipulare chiropractică, adică ajustarea vertebrelor, respectiv decompresie a spinării, pacienţii noştri sunt capabili să se întoarcă la locul de muncă, înapoi la viață, renunțând la tratamentele cu analgezice.

Tratamentul chiropractic cuprinde:

Evaluarea istoricului medical – se efectuează un examen fizic complet și un istoric medical pentru a determina sursa/cauza durerii de spate.

Plan de tratament individualizat – după o evaluare atentă și aprofundată a stării durerii de spate şi identificarea sursei acesteia, terapeutul va întocmi un plan individualizat de tratament, care este conceput pentru a aborda starea dumneavoastră specifică, necesităţile de vindecare și de ameliorare a durerii.

Manipulări chiropractice – reduc presiunea asupra nervilor afectați, promovează sănătatea coloanei vertebrale şi îmbunătăţesc starea generală de sănătate.

Aceste manipulări sunt deosebit de benefice pentru ameliorarea durerii şi gestionarea durerii cronice cauzate de hernie de disc sau alte alinieri incorecte ale coloanei vertebrale.

Exerciţii terapeutice – în plus față de manipulările chiropractice, terpeutul recomandă un set de exerciții terapeutice pentru întărirea mușchilor paravertebrali, astfel încât acestea să poată fi corectate şi tonifiate pentru a sprijini în mod corespunzător o postură bună și să promoveze vindecarea completă pentru eliminarea durerilor de spate.

În cazul protruziilor sau a herniilor de disc, el poate recomanda o serie de exerciții pentru decompresia coloanei vertebrale.

Dacă suferiți de dureri de spate, vă așteptăm în cadrul clinicii noastre.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizaţi, cu o vastă experienţă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale şi a problemelor musculare, iar scopul nostru este de a trata aceste afecţiuni, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată.

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!