spondilolisteza 1
spondilolisteza 2

90% din cazurile de hernie de disc se ameliorează prin chiropractică

Un studiu nou confirmă faptul că marea majoritate a pacienţilor cu hernie de disc lombară îşi pot găsi o ameliorare a condiţiei prin tratament chiropractic.

Rezultatele arată că 90% din pacienţi prezintă îmbunătăţiri substanţiale în termen de trei luni de la primele lor manipulări chiropractice.

Rezultatele sunt încurajatoare, din vreme ce mai multe cercetări ridică întrebări cu privire la siguranţa şi eficacitatea injecţiilor epidurale cu steroizi pentru gestionarea herniei de disc lombare pe termen lung (HDL) şi sciatică.

Studiul, publicat în Gazeta Terapiilor Fiziologice şi Manipulative, arată că atât herniile de disc cronice şi acute pot fi tratate eficient de către chiropracticieni.

Cercetătorii au realizat un studiu pe 148 de pacienţi cu hernie de disc lombară confirmată de RMN care cauza dureri de spate, sciatică şi simptome care radiau la picior. Majoritatea dintre pacienţi (79) sufereau de HDL cronică, care dura de mai bine de trei luni. 

90

Treizeci şi şapte pacienţi aveau HDL pentru mai puţin de patru săptămâni la începutul studiului.

Tratament hernie de disc prin chiropractica

Chiropracticienii au tratat pacienţii cu manipulări ale coloanei bazate pe caracteristici individuale, inclusiv rezultate ale RMN-urilor care arătau zona şi tipul de hernie de disc.

După două săptămâni, majoritatea pacienţilor (70%) prezentau ameliorări substanţiale ale dizabilităţilor şi a durerilor. La punctul de reper de trei luni, 90.5% arătau aceste ameliorări iar procentajul s-a stabilizat la evaluările de la şase luni şi un an.

Cercetătorii subliniau faptul că aceste îmbunătăţiri nu pot fi atribuite doar evoluţiei naturale. Studii anterioare sugerau faptul că prognoza tipică pentru herniile de disc acute este favorabilă, cu 36% prezentând îmbunătăţiri semnificative după două săptămâni.

În orice caz, pacienţii cu hernii acute din acest studiu prezentau îmbunătăţiri mai rapide, cu 80% dintre aceştia cu ameliorări semnificative după două săptămâni şi 94.5% după trei luni.

Alte studii au arătat faptul că tratamentul chiropractic poate de asemenea să ajute pacienţii care suferă de hernie de disc lombară recurentă denumită şi sindromul intervenţiilor chirurgicale eşuate ale durerilor de spate. Cumulativ, aceste cercetări sugerează faptul că pacienţii pot beneficia de tratament chiropractic pentru HDL, indiferent dacă hernia de disc este acută, cronică sau recurentă.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center îşi desfăşoară activitatea chiropractori autorizaţi, cu o vastă experienţă în abordarea afecţiunilor coloanei vertebrale şi a problemelor musculare, iar scopul nostru este de a trata aceste afecţiuni, oferind o metodă de tratament cu efecte de lungă durată.

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

Nu mai aștepta, fă-ți o programare
chiar acum!

Nu mai aștepta,
fă-ți o programare
chiar acum!