Antrenament Electric fitness – sau cum să tratezi cât mai repede durerile de spate

1. Ce este de fapt antrenamentul electric fitness?

Electric fitness este un concept nou creat la CHIROMEDICA Health & Wellness Center. Electric fitness combină electrostimularea musculară cu exerciții fizice personalizate, sub îndrumarea unui antrenor personal cu o vastă experientă în domeniu. Antrenorul personal are rolul de a  personaliza programul de antrenamente conform obiectivelor dumneavoastră.

2. Cum a apărut conceptul de ELECTRIC FITNESS?

În momentul de față (aprilie 2022) folosim cel mai performant aparat de electrostimulare musculară. Acest tip de procedură a fost creată pentru o recuperare mai ușoară a pacienților care au suferit intervenții chirurgicale și au nevoie de recuperare medicală pe termen lung. Producătorii aparatului pe care îl folosim au adaptat procedura de electrostimulare musculara amplasând electrozii pe un costum special prin care impulsurile electrice sunt transmise musculaturii, putând să o folosim în sfera de fitness. Acest sistem ne permite sa folosim diferite accesorii și greutăți pentru adaptarea antrenamentului de la nivel de începători și până la avansați cu ajutorul unui antrenor personal care personalizează fiecare ședință, astfel antrenamentul pentru corpul întreg durează doar 20 de minute. Acest antrenament este echivalentul a 5 ore de antrenament la sala de fitness.

Ca urmare este suficient să vă antrenați o dată pe săptămână, adică de 4 ori pe lună.

antrenament personalizat fizic corpul dorit electric fitness chiromedica loredana tudor 1

3. Cum funcționează electric fitness?

Impulsurile electrice generate de acest dispozitiv sunt transmise direct asupra grupelor musculare pe care vrei să le lucrezi, stimulând atât musculatura de suprafață cât și cea profundă (foarte greu de activat prin metodele convenționale de antrenament). Se obține astfel un rezultat spectaculos, într-un timp mult redus față de antrenamentul convențional. În plus, nu se suprasolicită articulațiile corpului, deoarece acest tip de antrenament presupune efectuarea de exerciții de fitness, cu greutăți mici, care nu pun presiune pe articulații.

Electrostimularea musculară reprezintă o contracție asemănătoare cu cea în care mușchii reacționează în timpul unui antrenament clasic, la sală, doar că intensitatea și eficiența contracției este mult mai mare. Acest fapt se datorează setării din exterior a intensității curentului electric pentru diferite grupe musculare.

Impulsurile electrice nu provoacă nici o senzație neplăcută asupra pielii sau a mușchilor. Asta pentru că aparatul de electrostimulare musculară distribuie uniform impulsul electric prin intermediul electrozilor mari, situați pe echipament. 

Acest tip de antrenament ajută la atingerea obiectivelor precum:

 • slăbire
 • tonifierea musculaturii
 • dezvoltarea unor grupe musculare (cvadricepși, femurali, fesieri, abdomen, etc.)
 • reducerea durerilor articulare și ale spatelui,
 • eliminarea apei în exces, 
 • eliminarea celulitei, 
 • reducerea incontinenței urinare sau chiar vindecarea ei. 
corp de invidiat orpul dorit electric fitness chiromedica loredana tudor

Cel mai important aspect este faptul că pe tot parcursul antrenamentului, un antrenor personal adaptează antrenamentul special pentru dumneavoastră, și mai ales, în funcție de obiectivul urmărit și în funcție de afecțiunile cu care vă confruntați (de ex. hernie de disc, cifoză, scolioză, discopatie lombară, lombosciatică, etc.).

Antrenorul personal: 

 • întocmește un plan de antrenament personalizat pentru dumneavoastră 
 • modifică intensitatea curentului pentru ca dumneavoastră să beneficiați maxim de toată ședința de antrenament
 • vă arată și vă explică exercițiile
 • vă supraveghează execuția exercițiilor.

Toate aceste lucruri contribuie la maximizarea rezultatelor pe care dumneavoastră le vreți și elimină riscul de accidentare.

dezvoltare biceps antrenament corpul dorit electric fitness chiromedica loredana tudor 1

4. Care sunt avantajele ELECTRIC FITNESS  în tratarea durerilor de spate?

a) Prin electrostimulare musculară rezistența musculaturii este crescută, ca urmare a îmbunătățirii circulației capilare. De asemenea ajută la corectarearea dezechilibrelor musculare. Musculatura profundă a spatelui și a abdomenului, sunt greu de activat prin exercițiile clasice. De cele mai multe ori, aceste grupe musculare sunt neglijate, atât exercițiile de tip fitness (sală clasică), dar și în gimnastica medicală. Prin urmare, datorită acestor neglijențe, apar probleme de susținere a coloanei vertebrale.

Musculatura spatelui (în special musculatura paravertebrală), prin electric fitness este abordată în mod specific și stimulată mult mai eficient. Prin urmare, aproape toate dezechilibrele musculare sunt ameliorate, iar tu simți o senzație tonifiere și o activare  musculară generală mult  mai bună.

Mobilitatea este îmbunătățită – rigiditatea articulară duce cu ușurință la efectuarea cu dificultate a mișcărilor de zi cu zi. Agilitatea corpului este pierdută și toate mișcările devin mult mai rigide. O consecință a acestor simptome este adesea o poziție defectuoasă, compensatorie.  Și astfel apar dezechilibrele musculare. Prin urmare, dacă vrei să îți corectezi dezechilibrele musculare este obligatoriu să dobândești o mobilitate articulară mult mai mare. Iar acest obiectiv se poate atinge prin electric fitness.

personalizare antgrenament corpul dorit electric fitness chiromedica loredana tudor

Afecțiunile de nivelul spatelui sunt determinate de: 

 • activitatea profesională – statul timp îndelungat în scaun (atât la birou cât și în mașină), 
 • sedentarism, 
 • poziții vicioase (atitudini cifotice, atitudini scoliotice, poziții incorecte de stat pe scaun, etc.)
 • munca fizică ce implică greutăți mari,
 • antrenamente de tip fitness cu execuția incorectă a exercițiilor,
 • obezitate.
 • dezvoltarea insuficientă a unor grupe musculare (musculatura paravertebrală, musculatura abdominală, etc. )
 • traumatisme

Aproximativ 70% din toate formele de dureri de spate sunt localizate în zona lombară unde forțele acționează asupra discurilor vertebrale.

Obezitatea și posturile vicioase menținute îndelung pun o presiune mult mai mare asupra discurilor intervertebrale. Pe deasupra discurile se deshidratează în timp, iar lipsa apei coroborată cu o alimentație deficitară în nutrienți duce la pierderea elasticității acestora. Acest lucru poate crea mici rupturi la nivelul inelului fibros de la nivelul discului intervertebral sau chiar hernierea nucleului pulpos (adică apariția unei hernii de disc). Receptorii durerii trimit impulsuri  la creier. Căile nervoase din măduva spinării pot suprima stimulii durerii. Când se confruntă cu dureri puternice, creierul comandă corpului să se odihnească pentru a proteja regiunile afectate de durere și astfel, grupuri musculare singulare reacționează cu contracții reflexive (creștere în tensiuni musculare). Corpul ia  prin urmare o postură compensatorie ca reacție la durerea acută, însă ulterior crește durerea pe termen lung. Acest lucru are ca rezultat o contractură musculară și o restricționare a mișcării. Astfel, mușchiul este insuficient alimentat și începe să se micșoreze și să piardă din ce în ce mai mult puterea. Acest lucru conduce din nou la creșterea sarcinii pe corpurile vertebrale și pe articulații, apărând o erodare și o durere suplimentară creând un ciclu vicios.

tratament durere de spate hernie de disc contractura chiromedica chiropractica loredana tudor

5. De ce este benefic electric fitness în tratarea durerilor de spate?

Antrenamentul de forță, convențional, lucrează doar grupele musculare de la suprafață, lăsând musculatura profundă nelucrată. Prin electric fitness pe lângă activarea mușchilor superficiali se activează și mușchii profunzi. În cazul regiunii coloanei vertebrale, electric fitness activează și mușchii profunzi (mușchii paravertebrali) ai spatelui. Aceștia dau coloanei vertebrale stabilitatea necesară.

Impulsurile electrice activează fiecare fibră musculară și duc la întărirea musculaturii paravertebrale profunde (din adancime). Cu contribuția unui instructor personal cu experiență se pot reduce dezechilibrele musculare și se poate reconstitui simetria corpului. 

scapa de celulita corpul dorit electric fitness chiromedica loredana tudor

Prin acest nou concept (electric fitness), se evită în mod evident problemele care apar adesea în antrenamentele de forță convenționale, efectuate în sală sau în aer liber.

Prin electric fitness, mușchii paravertebrali (de la nivelul coloanei vertebrale) vor avea un tonus mare datorită alternării constante între încordarea și relaxarea fibrelor musculare și datorită folosirii unor accesorii cu greutate mică, în comparație cu accesoriile și aparatura din sala de fitness. Astfel, asupra discurilor intervertebrale și asupra corpurilor vertebrale nu se mai pune presiune. Și pe lângă faptul că se previne apariția unei patologii la nivelul coloanei vertebrale (hernie de disc, debord discal, lombisciatică, etc.), datorită musculaturii dezvoltate și întărite, coloana vertebrală capătă stabilitate.

coloana vertebrala tratament hernie de disc chiropractor bun chiromedica loredana tudor

Creșterea stabilității musculare, pe cale de consecință, ameliorează inflamația tendoanelor care apoi se pot recupera. Spațiile intervertebrale  se vor decomprima și, astfel, se optimizează aportul cu nutrienți a discurilor intervertebrale.

7. Concluzie – antrenament electric fitness

Pe lângă efectele deja cunoscute, ai 

 • avantajele economiei de timp – deoarece  este mult mai eficient în atingerea obiectivelor, fiecare sesiune de antrenament durează doar 20 de minute și este echivalentul a 5 ore de antrenament într-o sală de forță,
 • eficiență și eficacitate – antrenamentul electric fitness este suficient pentru întreaga săptămână, 
 • monitorizare continuă de un antrenor personal care lucrează după obiectivele tale și te ajută să îți păstrezi motivația ridicată pe toată perioada programului,
 • obiceiuri sănătoase pe termen lung și vei avea un stil de viață mai activ.
 • mintea clară, având libertatea de a lua decizii corecte
 • focus pe munca ce o desfășori zi de zi
 • timp să te bucuri de activitățile care îți fac plăcere și te încarcă cu energie
 • rezultate fabuloase, garantate și obținute într-un timp foarte scurt
 • mai multă încredere în tine și te afișezi mai des, ajungând în centrul atenției în grupul de prieteni, având corpul pe care tu ți l-ai dorit și fiind mândră de tine
recuperare medicala corpul dorit electric fitness chiromedica loredana tudor

Dacă și tu te confrunți cu dureri de spate, hernii de disc, discopatii lombare, cifoză, scolioză, etc., dacă stai pur și simplu în fața calculatorului pentru că ești nevoit/ă să lucrezi mai mult și te simți înțepenită și cu musculatura contractată, dacă ai focus pe timp și nu îți place să îl pierzi inutil într-o sală de fitness, dacă nu îți place să faci sport, dar ești conștient că mușchiul intră în atrofie musculară în 14 zile fără activitate sau pur și simplu vrei să ai un corp sănătos și un stil de viață adecvat vremurilor în care trăim fără prea multe bătăi de cap și timp pierdut, programează-te acum la un antrenament electric fitness.

Vezi aici rezultate ale persoanelor care au beneficiat de serviciile oferite în cadrul companiei noastre.

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center poţi găsi specialişti care să te îndrume şi să te ajute. 

Echipa CHIROMEDICA Health & Wellness Center este formată din specialiști autorizaţi, cu o vastă experienţă în specialitatea în care își desfășoară activitatea. Scopul nostru este de a readuce zâmbetul pe buzele tuturor persoanelor care au încredere în noi și ne aleg ca și parteneri în drumul spre un corp cât mai sănătos și un stil de viață care să le aducă împlinire! La CHIROMEDICA Health & Wellness Center, creăm contexte în care vă ajutăm să scăpaţi de durerea de spate şi să reveniţi cât mai repede la activităţile zilnice care vă fac plăcere. 

Fii și tu parte din sistemul care va revoluționa lumea. Până în momentul de față, în 6 ani ne-au trecut pragul peste 15.000 de persoane și am efectuat peste 50.000 de ședințe 1 la 1. Tu ai puterea de a-ți crea propria realitate! Noi suntem aici să-ți arătăm cum! Programează-te acum la un antrenament electric fitness  folosind formularul de mai jos, sau sunând la nr. 0771 024 163!

 

Cu noi ai rezultate garantate sau primești banii înapoi!

 Banii inapoi

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !

Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

Grija noastră principală este
sănătatea dumneavoastră