Tratament Celulită

1.Generalități despre celulită

  • De obicei afectează fesele și coapsele, dar poate apărea și în alte zone.
  • Între 80% și 90% dintre femei vor avea probabil celulită, cel puțin o dată de-a lungul vieții.
  • Celulita este cunoscută și sub numele de piele cu aspect de coajă de portocală, datorită texturii sale.
  • Sunt disponibile numeroase tratamente, dar efectul este în mare parte temporar/ ineficient.
  • O dietă săracă în grăsimi, renunțarea la fumat și un stil de viață activ pot ajuta la dispariția celulitei.
  • Există un tratament celulită demonstrat și cu efecte garantate

2.Ce este celulita?

Celulita este un termen folosit pentru formarea de umflături și gropițe la nivelul pielii. Printre denumirile cele mai frecvente pentru celulită întâlnim și pielea cu aspect de coajă de portocală.

Celulita poate afecta atât bărbații, cât și femeile. Celulita este mai frecventă la femei, datorită distribuțiilor diferite de grăsime, mușchi și țesut conjunctiv. Între 80 și 90% dintre femei se pot confrunta cu celulita la un moment dat în viața lor.

3. Clasificare celulită, în funcție de grade

O scară de severitate a celulitei, publicată în 2009, clasifică celulita folosind trei grade:

a)Gradul 1, sau uşoară: 

Există un aspect „coajă de portocală”. Are între 1 şi 4 depresiuni superficiale, şi un aspect uşor „drapat” sau lăsat pe piele.

b)Gradul 2, sau moderat: 

Există între 5 și 9 depresiuni de adâncime medie, un aspect de „brânză de vaci”, iar pielea pare moderat drapată.

c)Gradul 3, sau sever: 

Există un aspect de „saltea”, cu 10 sau mai multe depresiuni adânci, iar pielea este sever drapată.

4.Cauzele apariției celulitei

Cauza exactă a apariției celulitei este necunoscută. Cu toate astea, celulita pare să rezulte dintr-o interacțiune între țesutul conjunctiv și stratul de grăsime de sub piele.

La femei, celulele adipoase și țesutul conjunctiv din acest strat sunt dispuse vertical. Dacă celulele adipoase ies în stratul de piele, acest lucru dă aspectul celulitei.

La bărbați, țesutul are o structură încrucișată, ceea ce poate explica de ce sunt mai puțin susceptibili comparativ cu femeile, la a avea celulită.

5.Factori favorizanți ai apariției celulitei

a)Factorii hormonali și vârsta

Hormonii joacă un rol important în dezvoltarea celulitei. Estrogenul, insulina, noradrenalina, hormonii tiroidieni și prolactina fac parte din procesul de producere a celulitei. O teorie este că, pe măsură ce estrogenul la femei scade în apropierea menopauzei, scade și fluxul de sânge către țesutul conjunctiv de sub piele. Prin urmare, circulația mai scăzută înseamnă mai puțin oxigen în zonă, rezultând o producție mai scăzută de colagen. Astfel, celulele adipoase se măresc, pe măsură ce nivelul de estrogen scade. Pe măsură ce grăsimea de sub piele iese prin țesutul conjunctiv slăbit, rezultă aspectul de coajă de portocală, la nivelul pielii.

Vârsta face ca pielea să devină mai puțin elastică și mai subțire. Acest lucru crește șansa de apariție a celulitei.

b)Factorii genetici

Anumite gene sunt necesare pentru dezvoltarea celulitei. Factorii genetici pot fi legați de viteza metabolismului unei persoane, distribuția grăsimii sub piele, etnie și nivelurile circulatorii. Acestea pot afecta șansele de dezvoltare a celulitei.

c)Factorii de alimentație și stil de viață

Celulita nu este cauzată de „toxine”, deși un stil de viață sănătos poate ajuta la reducerea acestui risc. Persoanele care mănâncă prea multe grăsimi, carbohidrați și sare și prea puține fibre sunt predispuse la avea cantități mai mari de celulită.

Celulita este întâlnită și la fumători, la cei care nu fac mișcare și la cei care stau sau stau într-o singură poziție pentru perioade lungi de timp.

Purtarea de lenjerie intimă cu elastic strâns poate limita fluxul de sânge, iar acest lucru poate contribui la formarea celulitei.

Celulita este mai răspândită la persoanele care au exces de grăsime, dar și persoanele slabe și într-o formă fizică slabă, pot avea celulită. Cel mai frecvent, celulita apare după vârsta de 25 de ani, dar datorită factorilor de mai sus, aceasta poate apărea la persoanele mai tinere, inclusiv la adolescenți.

6.Tratament celulită – eliminarea celulitei prin conceptul

ELECTRIC FITNESS

a) Ce este ELECTRIC FITNESS?

Electric fitness este cel mai nou concept creat la CHIROMEDICA Health & Wellness Center, care combină antrenamentul fitness personalizat pe obiectul clientului, în lucru 1 la 1, cu electrostimularea musculară. Prin acest concept, tu poți să ai corpul pe care ți-l dorești, fără să pierzi 2 ore / zi pentru antrenamente și combinații de exerciții în sala de forță. TU poți să ajungi să iubești ceea ce vezi în oglindă, adică PE TINE!

Electric fitness este un concept nou, prin care în ședințe săptămânale, întreg corpul lucrează simultan și are ca prim rezultat creșterea forței și a masei musculare. Pe lângă acest beneficiu major, întâlnim și reducerea grăsimii corporale și eliminarea retenției de apă, ceea ce înseamnă chiar eliminarea celulitei.

Acest concept îmbină electrostimularea musculară cu exerciții fizice personalizate de un specialist, în funcție de obiectivul pe care tu îl ai. Pe această cale reușim să antrenăm eficient toate grupele musculare. În crearea exercițiilor, se folosește atât greutatea corpului, cât și greutăți, în funcție de sănătatea corpului tău, evitând să punem presiune pe coloana vertebrală și / sau articulații.

Prin ședințele de ELECTRIC FITNESS se activează peste 90% din fibrele musculare ale corpului. O ședință de ELECTRIC FITNESS durează doar 20 de minute. Fiecare sesiune se desfășoară cu un specialist care are rolul de a monitoriza ședința și care se asigură că tu îți vei atinge obiectivul stabilit inițial.

În ceea ce privește vârsta recomandată pentru ședințele de electric fitness, noi efectuăm ședințe, începând cu 16 ani și mergem până la 90 de ani (dacă persoana nu are afecțiuni care pot să-i facă mai mult rău decât bine: comorbidități / contraindicații electric fitness).

Nivelul de pregătire fizică anterior începerii acestui tip de ședințe nu este relevant, deoarece acest concept se potrivește (și chiar este indicat), persoanelor care nu sunt pasionate de sport, care nu am mai făcut sport, persoanelor sedentare. De asemenea, ședințele de electric fitness sunt indicate inclusiv persoanelor care vor să își dezvolte o grupă musculară sau să își întrețină corpul la un anumit grad de tonifiere.

Noi recomandăm a se efectua inițial o ședință electric fitness pe săptămână, iar în funcție de evoluția corpului, starea fizică a ta și în funcție de obiectivul pe care l-ai ales, specialistul poate recomanda efectuarea a două ședințe pe săptămână!  Ceea ce te pot eu asigura, este că ședința este distractivă și vei pleca acasă plin de energie!

Noi, la CHIROMEDICA Health & Wellness Center instruim temeinic fiecare specialist pentru ca acesta să poată să te ghideze spre atingerea obiectivelor tale. Specialistul adaptează și crează programe personalizate pentru tine, pentru scopul tău și pentru starea ta fizică. Tot sistemul urmărește atingerea obiectivului tău în cel mai scut timp.

Aparatele de electrostimulare musculară (de tip EMS) au fost inventate de către medici, pentru recuperarea pacienților care au suferit intervenții chirurgicale. Cel mai frecvent au fost folosite pentru recuperarea musculaturii atrofiate sau pentru prevenirea atrofierii musculaturii (în caz de imobilizare la pat).

În domeniul medical (recuperare medicală) sunt cunoscute deja beneficiile electroterapiei, aceasta fiind folosită cu succes de mai multe ramuri medicale, și este folosită frecvent în recuperarea medicală. Inclusiv noi, CHIROMEDICA Health & Wellness Center, folosim electrostimularea musculară în recuperarea pacienților care au suferit intervenții chirurgicale la nivelul genunchilor sau a coloanei vertebrale.

b) Cum acționează ELECTRIC FITNESS în eliminarea celulitei?

ELECTRIC FITNESS este extrem de eficient, pentru că influențează metabolismul celular. În procesul de slăbire și în eliminarea celulitei, este foarte importantă mobilizarea celulelor de grăsime pentru obținerea unei cantități de energie, de obicei, folosită în exercițiul fizic. Un alt beneficiul major al electric fitness este că îmbunătățește circulația sângelui, eliminând apa din țesuturi și crescând elasticitatea și tonusul pielii într-un ritm rapid. 

Ședințele de electric fitness elimină celulita chiar și în stadiile avansate ale acesteia. Este nevoie doar de un pic de timp (că doar celulita nu a apărut peste noapte, așa-i?). Efectele sunt de durată prin împiedicarea formării de noi depozite de țesut adipos cu aspect de coajă de portocală. Ședințele de electric fitness regulate duc la  optimizarea metabolizării glucozei, îmbunătățirea transportului de acid lactic și a transportului de calciu. Pe deasupra se îmbunătățește limfodrenajul, ajută la eliminarea mai rapidă a toxinelor și stimulează sistemul de irigare arterială realizând o lipoliză în adâncime a straturilor de grăsime. 

Prin conceptul ELECTRIC FITNESS în doar 20 de minute/săptămână TU ai un corp  tonifiat și fără celulită. Slăbești prin arderea de calorii atât în timpul ședinței, cât și în următoarele 24-48 de ore.

O singură ședință de ELECTRIC FITNESS pe săptămână, timp de 3 luni, este suficientă pentru eliminarea celulitei. Ședințele sunt programate în mod regulat de la o săptămână la alta și monitorizate de către un specialist. Prin acest lucru putem GARANTA atingerea obiectivului de eliminare a celulitei și tonifiere a întregului corp, stabilit la prima ședință. Responsabilitatea dumneavoastră este doar de a veni la ședințe și de a respecta cît mai multe din zecile de recomandări care vă vor fi făcute. Singurul echipament pe care ar fi indicat să-l aveți la dumneavoastră este format dintr-o pereche de pantofi sport de schimb.

Te asteptam la CHIROMEDICA Health & Wellness Center pentru a crea pentru tine cel mai bun plan spre a deveni CEA MAI BUNA VERSIUNE A TA, fără celulită!

Dacă și tu te confrunți cu celulita și stai pur și simplu în fața calculatorului pentru că ești nevoit/ă să lucrezi mai mult și te simți înțepenită și cu musculatura contractată, dacă ai focus pe timp și nu îți place să îl pierzi inutil într-o sală de fitness, dacă nu îți place să faci sport, dar ești conștient că mușchiul intră în atrofie musculară în 14 zile fără activitate sau pur și simplu vrei să ai un corp sănătos și un stil de viață adecvat vremurilor în care trăim fără prea multe bătăi de cap și timp pierdut, programează-te acum la un antrenament electric fitness.

Vezi aici rezultate ale persoanelor care au beneficiat de serviciile oferite în cadrul companiei noastre

În cadrul clinicii CHIROMEDICA Health & Wellness Center poţi găsi specialişti care să te îndrume şi să te ajute. 

Echipa CHIROMEDICA Health & Wellness Center este formată din specialiști autorizaţi, cu o vastă experienţă în specialitatea în care își desfășoară activitatea. Scopul nostru este de a readuce zâmbetul pe buzele tuturor persoanelor care au încredere în noi și ne aleg ca și parteneri în drumul spre un corp cât mai sănătos și un stil de viață care să le aducă împlinire! La CHIROMEDICA Health & Wellness Center, creăm contexte în care vă ajutăm să scăpaţi de durerile cu care vă confruntați, ca să reveniţi cât mai repede la activităţile zilnice care vă fac plăcere. 

Fii și tu parte din sistemul care va revoluționa lumea. Până în momentul de față, în 6 ani ne-au trecut pragul peste 15.000 de persoane și am efectuat peste 50.000 de ședințe 1 la 1. Tu ai puterea de a-ți crea propria realitate! Noi suntem aici să-ți arătăm cum! Programează-te acum la un antrenament electric fitness  folosind formularul de mai jos, sau sunând la nr. 0771 024 163!

Cu noi ai rezultate garantate sau primești banii înapoi!

 Banii inapoi

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră !
Vă aşteptăm cu mult drag la CHIROMEDICA Health & Wellness Center !

Grija noastră principală este
sănătatea dumneavoastră