A krónikus hátfájdalmak az egyik fő ok, ami miatt az emberek orvosi kivizsgáláshoz, kezeléshez fordulnak. E fájdalmak nemcsak plussz kiadásokhoz, hanem a munkahelyi teljesítőképesség jelentős csökkenéséhez is vezetnek. 10-ből 8 ember legalább egyszer éréz hátfájdalmat az élete során. Az ágyéki rész a legérzékenyebb, ugyanis a gerincoszlop ezen részére nehezedik a legtöbb terhelés. A hátfájdalmaknak számos oka lehet: merev izmok, porckopás, gerincsérv, sportsérülés, baleset, elhízottság, stressz, de néha, a legegyszerűbb mozdulatok, mint például a cipőfűző bekötése is fájdalmat okozhat.

A hátfájdalmak korlátozhatják kedvenc tévékenységeinket, megakadályozhatják a bárátokkal, családdal való szórakozást, a sportolást. Ideiglenes megoldás a melegítő/fájdalomcsillapító tapasz, vagy akár a gyógyszeres kezelés, de sajnos ezek nem oldják meg a fájdalom okát. A CHIROMEDICA Health & Wellness Center-be a kiváltó okot igyekszünk megszüntetni. A kiváltó ok kezelése a panaszok sikeres és maradandó megszüntetését eredményezi.

A hátfájdalmak jellegzetességei:

  • a gerinc melletti izmok merevsége
  • a mozgásterjedelem beszükülése
  • érzékenység nyomás hatására
  • sugárzás az érintett idegek mentén, stb.

A hátfájdalmak okai:

A hátfájdalmaknak számos oka lehet, melyek kezelés nélkül, idővel, komoly problémákat okoznak. Ezért fontos, hogy mihamarabb kérjen szakképzett segítséget. A CHIROMEDICA Health & Wellness Center csontkovácsai jelentős tapasztalattal rendelkeznek a probléma okának felfedezésében, majd ezt követően a megfelelő kezelési terv megalkotásában, mindez a fájdalom hosszútávú megszüntetése érdekében.

Gerincsérv

Maga a tény, hogy valakinek gerincsérve van, nem föltétlenűl jelenti azt, hogy ő fájdalmakkal fogja leélni az életét. Egyes embereknél a gerincsérv okozhat éles, kínzó fájdalmakat, melyek sugároznak a test különböző részeibe, de sok ember él gerincsérvvel teljesen panaszmentesen. Ez a csontkovács kezelésnek köszönhető, mely által a gerincsérv panaszmentessé, tünetmentessé tehető.

 

 

Csigolya- vagy porckorongelmozdulás

Csigolyaelmozdulásról akkor beszélünk, amikor egy rendellenes eltolódás alakul ki két szomszédos csigolya, valamint a közöttük lévő porckorong között. Ezek általában a hátgerinc ágyéki részén, az ágyéki csigolyák és a keresztcsont között alakulnak ki. Mivel a gerincoszlop, a gerincvelő, és a kilépő idegek szoros kapcsolatban állnak, egy csigolya- vagy porckorongelmozdulás megakadályozza az idegek normális működését, ezek gyulladásához vezet, melynek eredménye a heves, sugárzó hátfájdalom.

Stressz

Amikor stresszesek vagyunk, a szervezetben különböző hormonok szamadulnak fel, melyek az izmok feszültségét eredményezik. A hosszú tavú stressz állandó feszültséget jelent, megterheli az izmokat, ezek gyulladásához vezet, és  kialakul a hátfájdalom.

Csontkovácsolás, megoldás a hátfájdalmak kezelésére

Néha a hátfájdalmak maguktól elmúlnak néhány napon, heten belül. Nagyon sok esetben azonban ezek krónikussá válnak, komoly nehézségeket okozva a mindennapi tevékenységek végrehajtásában, hónapokon, akár évéket át.

A CHIROMEDICA Health & Wellness Center csontkovácsai több ezer hátfájdalom miatt szenvedő személyt kezeltek. A csontkovács kezelés során végzett nyújtások, csavarások helyreállítják a gerincoszlop alkotóelemeit, tehermentesítik azt, ezáltal a fájdalom megszűnik, és pácienseink visszatérhetnek a mindennapi tevékenységeikhez, munkahelyükre, elfeledve a különböző ideiglenes megoldásokat.

A csontkovács kezelés magába foglalja:

  1. A kórtörténet elemzését – beszélgetés a páciensel a különböző panaszok jellegéről megnyilvánulásáról. Ezt követi a fizikális vizsgálat, és néhány specifikus teszt elvégzése, a fájdalom okának meghatározása érdekében.
  2. A személyre szabott kezelési terv megalkotását – a panaszok okának ismeretében, a csontkovács megalkotja a páciens számára legelőnyösebb kezelési tervet: a kezelési módszert, a kezelések hozzávetőleges számát, a kezelések közti periódust, stb.
  3. A konkrét kezelést – különböző nyújtásokat, csavarásokat foglal magába, melyek helyreállítják a gerincoszlop alkotóelemeit, tehermentesítik azt, javítva ugyanakkor a páciens általános egészségi állapotát. Ezek a nyújtások különösen előnyösek a hátproblémák panaszainak megszüntetésére, a gerincsérv, különböző csigolyaelmozdulások okozta krónikus fájdalmak kezelésére.
  4. Gyógytorna gyakorlatok elsajátítását – a kezelést különböző tornagyakorlatok egészítik ki, melyek célja a gerinc melletti izmok erősítése. Az erős izmok megvédik a hátgerincet a rá eső mechanikai hatásoktól, ezáltal megelőzik a fájdalom kiújulását.

Ha hátfájdalmak miatt szenved, szívesen várjuk klinikánkra.

A CHIROMEDICA Health & Wellness Center-be szakképzett, jelentős tapasztalattal rendelkező csontkovácsok várják önöket. Célunk a hátfájdalmak kezelése, egy hosszú távú hatásokat elérő módszer által.

Elsődleges szempontunk az ön egészsége!

          Szeretettel várjuk a CHIROMEDICA Health & Wellness Center-be!