AVIZ PSIHOLOGIC  VOLUNTARIAT SMURD /IGSU – situații de urgență

Când este cazul să fac o testare pentru aviz psihologic voluntariat isu/smurd/igsu?

Persoanele care își doresc să practice activități de voluntariat în cadrul serviciilor de urgență IGSU/SMURD trebuie să depună la dosar un aviz psihologic cu mențiunea apt(ă) pentru desfășurarea activităților de voluntariat în cadrul serviciilor de urgență IGSU/SMURD.

voluntariat in cadrul serviciilor de urgenta igsu / smurd

În baza evaluării psihologice se va concluziona dacă:

 • structura de personalitate, 
 • capacitățile intelectuale,
 • abilitățile psihice generale ale persoanei care solicită acest serviciu sunt compatibile cu cerințele necesare voluntariatului în cadrul serviciilor de urgență.

Cum se desfășoară o testare pentru aviz psihologic voluntariat isu/smurd/igsu?

?

Evaluarea psihologică pentru desfășurarea activităților de voluntariat in cadrul serviciilor de urgenta se poate realiza atât individual, cât și colectiv (în grupuri de până la 10 persoane). Durata evaluării este de aproximativ 1-2 ore, și include :

 • Programarea pentru evaluare. Se va stabili împreună cu psihologul data și ora evaluării psihologice
 • Etapa de interviu. Vei avea o discuție semi-structurată cu psihologul, cu scopul de a identifica motivele pentru care îți dorești să desfășori activități de voluntariat in cadrul serviciilor de urgenta. Această discuție durează aproximativ 30 de minute.
 • Etapa de testare. Îți vor fi oferite spre completare o serie de teste. Durata de completare este de aproximativ 1 oră. Nu este necesară pregătirea în prealabil pentru această testare! Psihologul se va asigura că ai toate informațiile necesare și instructajul optim pentru a parcurge această probă fără dificultăți.
 • Analiza și interpretarea rezultatelor obținute
 • Concluzii și elaborarea documentelor de evaluare. După analiza și interpretarea rezultatelor, psihologul va emite un Aviz Psihologic în care se va evidenția rezultatul obținut în urma testării. Avizul psihologic pentru voluntariat va conține, după caz și un profil psihologic cu recomandări.

Ce se măsoară în cadrul unei testări pentru aviz psihologic voluntariat isu/smurd/igsu?

Evaluarea psihologică pentru desfășurarea activităților de voluntariat in cadrul serviciilor de urgenta țintește următoarele caracteristici:

 1. Potențialul aptitudinal general (Inteligență generală/IQ).
 2. Trăsăturile de personalitate.
 3. Stabilitate emoțională.
 4. Potențial aptitudinal specific (atenție, timp de reacție, etc.) 

Toate instrumentele folosite în cadrul CHIROMEDICA Health & Wellness Center sunt standardizate și avizate de Comisia de Metodologie a Colegiului Psihologilor din România (CPR). În urma evaluării se emite un aviz psihologic de tipul APT PSIHOLOGIC sau INAPT PSIHOLOGIC pentru scopul vizat.

aviz_psihologic_voluntariat_in_cadrul_serviciilor_de_urgenta_igsu_smurd_aviz_psihologic_loredana_tudor_chiromedica-1

Pentru ca persoana să primească APT PSIHOLOGIC, este necesar ca pragul minim prestabilit să fie atins la toate caracteristici menționate anterior.

Evaluarea psihologică în urma căreia vei primi un aviz psihologic voluntariat  SMURD / IGSU / ISU – pentru desfășurarea activităților de voluntariat în cadrul serviciilor de urgență, se poate face la  CHIROMEDICA Health & Wellness Center!

Un psiholog autorizat și avizat în psihoterapie și securitate națională te va ghida!

Programează-te acum la 0800 471 085 sau folosește formularul de mai jos !

Grija noastră este sănătatea dumneavoastră!